Za večino je valentinovo vesel in srečen praznik, a zasebni detektivi vedo, da je velikokrat tudi drugače. Foto: EPA
Za večino je valentinovo vesel in srečen praznik, a zasebni detektivi vedo, da je velikokrat tudi drugače. Foto: EPA
Na valentinovo zasebni detektivi dobro služijo. Foto: EPA

Lastnik neke detektivske agencije je povedal, da na valentinovo posel naravnost cveti.

"Letos delamo s polno paro v ponedeljek, torek in sredo. Če kdo skače čez plot, je to idealen čas, da ga ujamemo. Na ta dan je največ partnerjev nezvestih. Neprestano nas kličejo zaskrbljeni ljudje obeh spolov, ki bi se radi prepričali o partnerjevi (ne)zvestobi," je pojasnil.

Zasebni detektivi v njegovi agenciji imajo toliko dela, da morajo primere predajati drugim agencijam. Za rešitev primera računajo med petsto in tisoč dolarji, za pet ur nadziranja hiše pa jim je potrebno odšteti 650 dolarjev.

In zakaj ljudje ravno na valentinovo iščejo pomoč pri detektivih? "14. februar je dan, ki ga vsi zaljubljeni želijo preživeti z ljubljeno osebo. Na vsak način želijo, da je ta dan nekaj posebnega, iščejo nekaj novega. Kupujejo zapeljivo perilo, gredo v razkošni hotel, skratka potrebujejo nekaj nevsakdanjega," je razložil eden od zasebnih detektivov.

Izdajalski znaki nezvestega
Opozorilni znaki nezvestobe so nenapovedano službeno potovanje ali pozen sestanek, nujni zmenek s potrtim in osamljenim prijateljem, ki potrebuje ramo za jokanje, in nepričakovana darila. Vsak nezvesti moški za valentinovo svoji ljubici "mora" kupiti darilo, pojasnjuje avtorica uspešnice "Vas vara? 829 opozorilnih znakov".

Ženskam v dvomih še polaga na srce, naj bodo pozorne na račune kreditnih kartic, nenapovedane odhode od doma in skrita darila.