Na družbenih omrežjih se pojavlja več pobud, da rešijo Pizzo iz ujetništva. Foto: Facebook stran Free Pizza - The World's Saddest Polar Bear
Na družbenih omrežjih se pojavlja več pobud, da rešijo Pizzo iz ujetništva. Foto: Facebook stran Free Pizza - The World's Saddest Polar Bear

Toda selitev je zgolj začasna, saj upravitelji akvarija Grandview, ki je postavljen sredi nakupovalnega središča, obljubljajo, da ga bodo vrnili na staro mesto. In to takoj, ko bodo končali prenovo, poroča britanski BBC. Upravitelji akvarija so na kitajskih družbenih omrežjih zapisali, da že komaj čakajo na vrnitev Pizze.

Toda skoraj milijon ljudi je podpisalo peticijo, da zaprejo akvarij v nakupovalnem središču. Kitajski specialist za družboslovje Peter Li je v izjavi zapisal, da bi Pizza moral vsaj "čutiti sonce na svoji dlaki, vdihavati svež zrak in videti nebo nad sabo". "Pozivamo nakupovalno središče, da ga za vedno preseli. Prav nobena obnova ne more spremeniti nakupovalnega središča v primerno bivališče za žival. Zato bi bila selitev nazaj zanj kruta in brezčutna," je dodal Li.

Po Lijevem mnenju so medveda preselili, ker se mu je poslabšalo zdravstveno stanje. Sicer pa je tematski park znotraj akvarija Grandview sredi nakupovalnega središča že od odprtja januarja predmet spora. Pizzo so zaradi obnašanja, ki so ga ujele kamere, razglasili za "najbolj žalostnega severnega medveda na svetu". Toda ni edina žival, ki živi v nakupovalnem središču. Poleg njega so tam doma tudi beluge, mroži, volkovi in arktične lisice.