Kitajka je vlogo favoritinje upravičila. Foto: Reuters
Kitajka je vlogo favoritinje upravičila. Foto: Reuters

Prva spremljevalka prihaja iz Afrike, in sicer iz Angole, drugo mesto pa je osvojila mis Mehike. 23-letna in 182 centimetrov visoka Zi Lin Džang se je v polfinale tekmovanja za mis sveta uvrstila z zmago v tekmovanju za Top model.

Kitajka je ves čas veljala za eno od favoritinj, saj je izbor za mis sveta potekal prav v njeni domovini, in sicer v letovišču Sanya. Zi Lin je diplomirala na fakulteti za upravo in zdaj dela kot tajnica. Rada potuje, bere, gleda filme, se ukvarja s športom, posebno obožuje troskok, najraja ima sadje, čokolado in sladoled. Njen moto je: "Kjer je volja, je tudi pot."

V finale sta se poleg prvih treh uvrstili še mis Trinidada in Tobaga ter mis Švedske.

Tadeji ni uspelo
Čeprav so stavnice Tadeji Ternar napovedovale visoko osmo mesto, se slovenski mis ni uspelo uvrstiti v polfinale.

Drugače je s predstavnicami Dominikanske republike, Gane, Kitajske in ZDA. Te so si nastop v polfinalu zagotovile z zmagami v tekmovanjih, ki so potekali pred glavnim izborom za mis sveta.

Mis plaže
Prvo tekmovanje je potekalo na plaži, kjer so vse tekmovalke nosile bikinije, ki jih je oblikovala mis sveta iz leta 1975 Wilnelia Merced Forsyth. Tadeja ni prepričala žirijie tega tekmovanja, saj se ni uvrstila v polfinale tekmovanja na plaži. Na koncu je tik ob morju slavila predstavnica Dominikanske republike Ada De La Cruz, druga je bila mis Jamajke, tretja pa Kitajka.

Katera je največji talent?
Tik ob plaži, kjer se je odvijalo prvo tekmovanje, je potekalo tudi tekmovanje v smislu "pokaži kaj znaš", ki se ga je udeležilo 18 tekmovalk, a med njimi ni bilo Tadeje. S pisano obleko in z izvirnim plesom je zmagala mis Gane, drugo in tretje mesto sta pobrali Evropejki, in sicer Škotinja ter Švedinja.

Američanka najboljša športnica
Najboljša športnica med letošnjimi misicami je Američanka Abigail McCary, ki je tako osvojila eno izmed tekmovanj v okviru izbora za mis sveta in se s tem uvrstila v polfinale.

Tekmovanje, pisano na kožo domačinki
V večeru, ko so izbirali top model 2007, je vsaka izmed tekmovalk najprej nosila svojo obleko, kar pa je bilo le ogrevanje. Lepotice z vsega sveta so dobile priložnost, ki se ponudi le redko. Po modni stezi so se sprehodile v ročno narejenih oblekah, kakršne so nosile ženske v času kitajskih cesarjev. Nič čudnega, da je bila v kitajski obleki najbolje videti prav Kitajka. Zi Lin Džang je postala top model 2007 in se že s tem uvrstila v polfinale izbora za mis sveta.

V tekmovanju "lepota z razlogom" sta si prvo mesto razdelili misici iz Ekvadorja in Hongkonga, ter se tako uvrstili neposredno v polfinale glavnega tekmovanja za mis sveta.




Tekmovalke so se predstavile s posebej za finalni večer ustvarjeno koreografijo, ki so jo izvedle ob igri svetlobe in luči. Foto: EPA
Zmagovalno večerno toaleto je nosila predstavnice Južne Koreje. Foto: MMC RTV SLO
Lepotne tekmovalke morajo prenašati veliko - diete, brazilsko depilacijo, ure in ure ličenja ter očitno tudi paradiranje v pravih pravcatih arhitekturnih stvaritvah. Le kdo si ne bi želel nositi na glavi pagode? Foto: MMC RTV SLO
Srečna polfinalna petnajsterica se na ogled postavi ... Foto: MMC RTV SLO
Tekmovalke so v mondenem kitajskem letovišču Sanya primerno razvajali. Foto: MMC RTV SLO
Tekmovanje za mis sveta je že leta v rokah Angležinje Julie Morley. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija kljub dobrem nastopu Tadeje Ternar še naprej ostaja brez vidnejše uvrstitve na tekmovanju za mis sveta. Foto: MMC RTV SLO
Kadar ne pobira lepotnih lent je najlepša na svetu tajnica v Pekingu. Foto: MMC RTV SLO
Čestitke sotekmovalk po zmagi. Foto: EPA
Novopečena mis s spremljevalkama, ki prihajata iz Angole oz. Mehike. Foto: EPA
O pristnosti ekstatičnega navdušenja ostalih tekmovalk nad zmago Kitajke naj sodi vsak sam. Foto: EPA