Aevin leta 2016, danes njena frizura v obseg meri 1,9 metra. Foto: Twitter/Guinnes World Records
Aevin leta 2016, danes njena frizura v obseg meri 1,9 metra. Foto: Twitter/Guinnes World Records

Aevin Dugas pravi, da svoj rekord podira predvsem zato, ker je ponosna na lepoto svojih naravnih las. V zadnjih trinajstih letih je kar trikrat podrla lastni mejnik in ob zadnjem rekordu povedala: "Nisem se namensko odločila, da bom nosila afropričesko, ampak sem se odločila, da bom lase nosila popolnoma naravno. To je tudi ponos, ki ne nazadnje vodi do samozadovoljstva."

V Guinnessovi zbirki rekordov jih je ta hip več kot 40.000, 47-letnica pa je v intervjuju z iskalci rekordov dodala, da je že od nekdaj rada spremljala rekorde o laseh, za svojega pa se je odločila predvsem zato, ker veliko kultur lepoto pripisuje ravnim lasem. Pri dvajsetih letih je začela spremljati temnopolte ženske, ki se niso zmenile za lepotne standarde in so lase nosile tako, kakor je predvidela narava, s tem pa so te ženske po njenem mnenju izražale pripadnost in ponos.

Dugas je zaslovela tudi na TikToku, na katerem o negi las svetuje več kot 48.000 sledilcem. Odločitev, da lasem pusti prosto pot, je po njenih besedah tudi posledica slabe izkušnje pri frizerju, ki ji je med pletenjem las povzročal nemalo bolečin. "Od tistega dne naprej sem vedela, da bom za svoje lase skrbela sama."