Ribniški sejem suhe robe in lončarstva

Središče Ribnice danes zavzemajo stojnice z izdelki domačih in tujih rokodelcev. Na voljo bo vse, od žlic, metel, zobotrebcev ter lesenih in lončenih posod do veliko drugih stvari, obljubljajo organizatorji, poroča STA. Prišli so sejemski razstavljavci od blizu in daleč, odprte bodo vse domače ribniške trgovine in razstave, tudi Rokodelski center Ribnica, ribniška farna cerkev sv. Štefana, zabavni program pa bo potekal v letnem gledališču.

Poleg suhe robe bodo ponujali še veliko več. Foto: BoBo
Poleg suhe robe bodo ponujali še veliko več. Foto: BoBo

Zaradi boljše preglednosti se bo letošnji sejem odvijal v štirih sklopih: živi rokodelski prikazi, ribniška kultura, fina kulinarika in zabava. Številni rokodelci bodo v živo prikazovali, kako izdelujejo svoje lepe, predvsem pa uporabne izdelke. V okviru sklopa ribniška kultura bosta razstavljala Galerija Miklova hiša in Muzej Ribnica, v slednjem bo na ogled tudi prvi 3D-tiskalnik za glino v Sloveniji.

Za vsakogar nekaj

Za lačne bo poskrbel sklop fine kulinarike. Specialitete bodo ponujali na znamenitem Fižolovem dnevu v organizaciji Vaškega etnološkega turističnega društva Hrovača. Posebne dobrote bodo pripravili tudi lovci, ribiči in gobarji.

Manjkalo ne bo niti drugo sejemsko dogajanje – od plezanja na Plečnikov zvonik pod budnim očesom Plezalnega kluba Ribnica do zanimivega tekmovanja številnih domačih skupin na Suhorobarskih igrah, poroča STA. Potekala bo tudi 21. različica rokodelskega festivala. Rokodelke in rokodelci bodo na njem ponudili uporabne rokodelske izdelke.