Time bo na policah od petka. Foto: AP
Time bo na policah od petka. Foto: AP
Leonardo DiCaprio, Rosie O'Donnell in Sacha B. Cohen
Trije vplivneži iz sveta zabave: Leo, Rosie in Sacha. Foto: Reuters/EPA
Barack Obama in Hillary Clinton
Morda bodo republikanci slavili tudi leta 2008, a Time meni, da sta precej vplivnejša demokratska tekmeca za predsednika ZDA Barack Obama in Hillary Clinton. Foto: Reuters

Ja, spet je tisti čas v letu, ko Time razglasi svoj seznam najvplivnejših ljudi.

Model, Youtubovca, senatorka
Posebna izdaja Tima, ki bo na prodajnih policah v petek, vključuje tudi britansko kraljico Elizabeto II., senatorko, ki si želi postati prva predsednica ZDA, Hillary Clinton, ustanovitelja fenomena med spletnimi stranmi YouTuba Steva Chena in Chada Hurleyja, režiserja in letošnjega oskarjevca Martina Scorseseja ter britanski supermodel Kate Moss, katere že tako zavidljiva kariera je v zadnjem letu presegla vse druge iz sveta visoke mode.
Zanimivo je, da na letošnjem seznamu ni predsednika ZDA Georgea W. Busha; njegovi ratingi in ugled gredo čedalje južneje.

Waltersova za Rosie, Roseanne za Cohena, Scorsese za Lea
V članku, ki ga je za Time napisala slovita ameriška reporterka Barbara Walters, je imela veliko prijaznih besed za Rosie O'Donnell, ki je prejšnji teden naznanila, da junija končuje svojo oddajo na TV-mreži ABC, ker se s to nista mogle domeniti za novo pogodbo. "In tako smo lanskega septembra začeli razburljivo popotovanje," je zapisala Waltersova. "Spremljali smo Rosiejino strast in sočutje, njene spore in neustrašnost, njeno človečnost in humor." Waltersova je še povedala, da z O'Donnellovo ostajata tesni prijateljici.

Igralka in komičarka Roseanne Barr je pristavila svoje s člankom o Baron Cohenu, verjetno vsem najbolj znanem kot lažni kazahstanski novinar Borat. "Res je, da užali nekatere občutljive ljudi, a mladina danes je užaljena, če ni užaljena," je zapisala. Scorsese, ki v svojih zadnjih filmih redno najema Leonarda DiCapria za glavne vloge, je 32-letnega zvezdnika in aktivista pohvalil kot "pravega igralca". Timov urednik Adi Ignatius pa je dodal: "DiCaprio je še en fant, ki ga je veliko od nas sprva podcenjevalo s stereotipom lepega dečka."

Brangelinino mesto med 100 najvplivnejših
Na seznamu je 71 moških in 29 žensk iz 27 držav. Zvezdniki, ki jim je uspel preboj, so poleg že omenjenih še Oprah Winfrey, George Clooney, Brad Pitt, Justin Timberlake, Tyra Banks, Cate Blanchett, America Ferrera, Tina Fey, John Mayer, Brian Williams, Michael J. Fox, kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger in ustvarjalec Ameriškega idola Simon Fuller.

Ločeno je Time imenoval še 14 zvezdniških dobrotnikov, med katerimi najdemo Billa in Melindo Gates, Angelino Jolie in jordansko kraljico Ranio Al Abdulah.

K. S.