Novinarji, znanstveniki in drugi gostje so namreč poskušali konzervirano meso, sladkano kondenzirano mleko, čokolado in druge dobrote, ki so jih znanstveniki pred 30 leti zakopali na Tajmirskem polotoku meter in pol globoko. Znanstveniki so ugotovili, da se živila, ki so bila zamrznjena na - 37 stopinj Celzija, tudi po dolgem času niso pokvarila in izgubila okusa in sočnosti.
Namestnik direktorja ruske Agencije za rezerve Vladislav Gasumnjanov, ki je bil na pojedini, je dejal, da je to izvrstna priložnost za državo, saj bi lahko privarčevala ogromne količine denarja, ki ga porabi za električno energijo in proizvodnjo hladilnikov.
Ruski znanstveniki so se projekta lotili potem, ko so leta 1973 naključno odkrili zakopano užitno hrano, ki jo je leta 1900 shranil znani ruski raziskovalec polarnih območij Edvard Toll.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje