Lahko Malia in Sasha pričakujeta novo darilo? Foto: EPA
Lahko Malia in Sasha pričakujeta novo darilo? Foto: EPA

Pismo, ki ga bodo bralci revije Parade lahko v celoti prebrali jutri, je polno opravičil in besed kesanja. "Vem, da sem bil nepopolni oče, da sem delal napake," priznava Obama. "Veliko dni je minilo, ko sem bil na poti, in se počutil, da me od družine ločuje milijone kilometrov," piše in dodaja: "Vem, da sem zamudil dragocene trenutke v življenju mojih hčera, ki jih ne bom nikoli mogel nadoknaditi. S to izgubo se ne bom nikoli popolnoma sprijaznil."

S sporočilom poziva druge očete, da postanejo dejavnejši v življenju svojih otrok: "Potrebujemo očete, da se zavejo pomebnosti svojih vlog. Služba očeta se ne konča pri pojmovanju, da tisto, kar te naredi človeka, ni samo zmožnost imeti otroka, ampak pogum vzgojiti ga," deli modre misli predsednik.

Obama brez očetovskega vzora
Obama, ki je svojo mladost preživel brez očeta, je zrastel pod budnimi očmi matere in njegovih starih staršev. "Spominjam se dni, ko sem pred približno enajstimi leti iz bolnišnice peljal Michelle in novorojenko Malio domov. Mislim na prisego, ki sem jo sklenil tisti dan: da ji bom dal tisto, kar sam nisem nikoli imel - očeta," še piše v pismu.

Opravičilna pisma
To pa ni njegov prvi izliv čustev prek lista papirja. Ko je čakal na inavguracijo, je naslovil pismo na Malio in Sasho, v katerem jima je sporočil, da sta ga onidve navdihnili za odločitev za kandidaturo. Takrat je zapisal, da se je v tekmo za prvega moža ZDA spustil, ker je želel, da bi vsakemu otroku ponudil tisto, kar imata onidve. Hkrati pa se je zavedal, da nakup psa ne bo nadoknadil časa, ki ga je izgubil.

K. K.