Stranka za živali bi bila vesela tudi takih prizorov. Foto: EPA
Stranka za živali bi bila vesela tudi takih prizorov. Foto: EPA
Četrt rdečih luči
Amsterdamska četrt rdečih luči bo kmalu dobila spomenik prostitutkam. Foto: EPA

Stranka, ki ima v parlamentu dva predstavnika, je prepovedala uporabo strupa, ki naj bi stavbo parlamenta rešil "mišje nadloge", ki se smuka tudi po pisarnah parlamentarcev.

Iz pasti na prostost
Miši bodo od zdaj naprej preganjali na bolj človeški način – z do miši prijaznimi pastmi. Ko se bodo mali glodavci ujeli v past, jih bodo nepoškodovane izustili iz parlamentarne stavbe. Stranka, ki poleg živalskih pravic zelo zagovarja tudi do okolja in ljudi prijazno ekološko kmetijstvo, je naredila odlično potezo, so odločitev pozdravili ljubitelji živali na Nizozemskem.

Stari del Haaga je mišim všeč
Miši povzročajo v stavbah, ki so združene pod Binnehof, v Haagu, kjer deluje parlament, precejšnje težave. Binnehof je namreč stari del mesta, kjer so življenjske razmere za miši odlične. Ko so poslanci Stranke za živali zasedli svoje pisarne v parlamentu, se je neki poslanec krščanskodemokratske stranke pošalil, da je pisarne prej posul s krušnimi drobtinami, ki jih miši z veseljem pojedo.

Slava prostitutkam sveta
Poleg miši pa se na Nizozemskem veselijo tudi prostitutke. V razvpiti amsterdamski rdeči četrti namreč načrtujejo postavitev spomenika "vsem prostitutkam sveta". Neka nizozemska kiparka naj bi skulpturo iz brona že izdelala na prošnjo nekdanje prostitutke Mariske Majoor, ki je pred desetimi leti ustanovila center za pomoč prostitutkam. Postavitev spomenika naj bi dovolile tudi mestne oblasti.