Kronanje bo 6. maja. Foto: Reuters
Kronanje bo 6. maja. Foto: Reuters

Pisatelju in igralcu Charlieju Higsonu so naročili, naj se ob posebni priložnosti za Združeno kraljestvo loti pisanje novih dogodivščin Jamesa Bonda.

Roman z naslovom On His Majesty's Secret Service (V službi njegovega veličanstva) bo izdala založba Ian Fleming Publications. Roman bo na voljo kot e-knjiga, zvočna knjiga, ki jo bo bral Higson, kot tudi v trdi vezavi. Na spletu in v knjigarnah bo na voljo od 4. maja.

Knjiga bo izšla 60 let po objavi desetega romana
Knjiga bo izšla 60 let po objavi desetega romana "očeta" Jamesa Bonda Iana Fleminga (na fotografiji) z naslovom V službi Njenega veličanstva, ki je izšel leta 1963. Foto: AP

64-letni Higson je avtor petih knjig iz serije Mladi Bond, ki jih je napisal za mlajše bralce. V njih je Bond prikazan kot najstnik na kolidžu Eton, preden je postal tajni agent obveščevalne službe MI5, poroča nemška tiskovna agencija DPA.

Nova zgodba o agentu 007 bo Bonda prenesla v današnji čas – dva dni pred kronanjem mora Bond v zadnjem trenutku preprečiti poskus ekscentričnega Athelstana Wesseškega, da zmoti slovesnost in Združeno kraljestvo nauči lekcije.

Higson je o prihajajočem romanu povedal, da je bil sprva navdušen, ko mu je založba Ian Fleming pred nekaj več kot mesecem dni predlagala, da bi napisal zgodbo o Bondu za odrasle, a je kmalu ugotovil, da mora biti zgodba končana do majskega kronanja. "Pisanje v tako kratkem času je tako napeto in srce parajoče kot vsaka Bondova misija. Čeprav seveda nihče ne strelja name," je dodal in razkril, da bo v novem romanu vse, kar si kdo želi od zgodbe o Bondu – spolnost, nasilje, avtomobili, barvit zlobnež z grdim pribočnikom in seveda sam Bond, ki je hkrati tako zelo znan in neznan.

Ves honorar od prodaje knjige nameravajo nameniti organizaciji National Literacy Trust, ki sodeluje z britanskimi šolami in skupnostmi pri opismenjevanju otrok.