Resen kandidat za
Resen kandidat za "selfieja" leta? Foto: Selfies at Funerals

Barack, Helle in David so očitno zelo v koraku s smernicami, saj so med klepetom posneli tudi samoportret, t. i. "selfie". Avtorji uglednih slovarjev angleškega jezika Oxford Dictionaries so za besedo leta razglasili prav ta izraz, ki označuje fotografijo, ki jo fotografiranec posname sam, navadno kar s telefonom.

A, kot smo omenili, prva dama ZDA ni bila ravno navdušena nad početjem svojega moža in njegovih dveh "pajdašev". Na seriji fotografij, ki so zaokrožile po vsem svetu, je bila videti kar malce razdražena zaradi moževega otročjega obnašanja. Po določenem času sta se Obamova celo presedla (morda zato, ker Michelle ni mogla več prenašati klepetanja?), tako da je danska premierka nato sedela poleg Michelle, s katero pa pogovor očitno ni stekel, saj se je svetlolaska še naprej ukvarjala s svojim pametnim telefonom.

Nekateri so že obsodili "selfie" državnih voditeljev, saj se jim ne zdi primeren za prireditev, na kateri so se Južnoafričani in milijoni gledalcev po svetu spomnili pred dnevi umrlega velikega borca proti apartheidu in Nobelovega nagrajenca za mir. Je pa fotografija že dobila mesto na strani, posvečeni samoportretom na pogrebih.

Priložnost za poziranje z zakoncema Obama je navdušeno izkoristil srbski predsednik Tomislav Nikolić, ki je fotografijo nato objavil na omrežju Instagram in jo prilagamo v galeriji spodaj.