Obamovi hčerki trenutno obiskujeta šolo v Chicagu. Foto: EPA
Obamovi hčerki trenutno obiskujeta šolo v Chicagu. Foto: EPA

Gre za šolo Sidwell Friends, ki jo je pred desetletjem obiskovala tudi hči tedanjega predsednika Billa Clintona, Chelsea.

Kot je povedala tiskovna predstavnica prihodnje ameriške prve dame Katie McCormick, sta zakonca Obama proučila več šol, na koncu pa sta izbrala tisto, ki v tem trenutku najbolj ustreza potrebam njunih hčera, 10-letne Malie in 7-letne Sashe. Pri tem gre zlasti za varnost in zasebnost.

McCormickova je tudi dejala, da sta se Malia in Sasha medtem zelo spoprijateljili z vnuki novoizvoljenega ameriškega podpredsednika Joeja Bidna, ki prav tako obiskujejo omenjeno šolo.

Šolnina: 23.000 evrov
Malia in Sasha trenutno obiskujeta zasebno šolo v Chicagu, potem ko se bo družina 20. januarja prihodnje leto preselila v Belo hišo, pa bosta zamenjali šolo. Šolnina na šoli Sidwell v Washingtonu, odvisno od razreda, znaša približno 23.000 evrov.

Medtem ko je hčerka nekdanjega ameriškega predsednika Jimmyja Carterja, Amy, obiskovala javno šolo, pa sta Bill in Hillary Clinton za Chelsea izbrala Sidwell. Šolo je obiskoval tudi sin nekdanjega ameriškega podpredsednika Ala Gora, Al mlajši.

C. R.