Papeža je fotograf Giancarlo Giuliani slikal v papeški rezidenci južno od Rima. Foto: EPA
Papeža je fotograf Giancarlo Giuliani slikal v papeški rezidenci južno od Rima. Foto: EPA
Benedikt XVI.

Letos bo namreč rojake presenetil s koledarjem. Koledar Benedikta XVI. za leto 2007, ki so ga naslovili Insieme - Un anno con il Papa (Skupaj - Eno leto s papežem), bodo lahko kupili bralci priljubljenega italijanskega tednika Famiglia Cristiana (Krščanska družina), s katerim bo zapakiran.

Fotografije je izbral sam
Pri reviji so zadovoljno poudarili, da se je prvič zgodilo, da je 79-letni papež poziral za koledar. Fotografije, ki so bile posnete v enem dnevu, je izbral kar papež sam, na njih pa bere v knjižnici in pohajkuje po posestvu papeške rezidence Castelgandolfo južno od Rima.

Papež je izbral Ruando
Od vsakega prodanega izvoda papeževega koledarja, ki so ga predstavili v sredo, bodo en evro namenili dobrodelni organizaciji Citta' dei Ragazzi Nazareth, ki skrbi za otroke v Ruandi - Benedikt XVI. je sam izbral, kdo bo dobil denar. Zdaj upa, da bo čim več ljudi z njim želelo odštevati dneve, da bo v Afriko odšlo čim več denarja.

Prsata dekleta ali Benedikt XVI.?
Veliko italijanskih revij in časopisov izdaja koledarje, ki jih naročniki in kupci dobijo zastonj ali za nekaj evrov - k revijam za moške navadno priložijo koledarčke z golimi ali polgolimi dekleti.

Italijane torej pred novim letom čaka težka naloga - izbrati koledar z razgaljenimi dekleti, pasjimi mladički, rožicami ali na steno raje obesiti koledar Benedikta XVI.?