Kot so v šerifovem uradu okrožja San Joaquin v Kaliforniji zapisali na Facebooku, so bili pred dnevi obveščeni o najdeni psički v Stocktonu. Nekdo je videl, kako so jo odložili iz avtomobila, in poklical policijo. Možje postave so skupaj z veterinarjem psičko, ki je bila videti bolna in stara, pregledali in skenirali njen čip.

Ko so ugotovili, da je čip že od leta 2015 neveljaven oz. da je bila psička razglašena za poginulo, so se začeli čuditi. A k sreči so sočasno s številko čipa dobili tudi podatek o telefonski številki lastnice in jo v upanju, da po toliko letih telefonska številka še pripada lastnici, poklicali. Oglasila se je Michelle, ki se je v vmesnem času sicer preselila, a je še vedno imela telefonsko številko. "Bila je popolnoma šokirana," je pozneje povedal policist Brandon Levin.

"Vsekakor nisem pričakovala česa takšnega," pa je dodala Zoeyjina lastnica Michelle, ki se veseli, da je po 12 letih dobila svojo psičko nazaj. Kot je pojasnila, je v zavetišču sočasno posvojila Zoey in njeno sestrico, ko sta bili stari pol leta. Približno šest mesecev pozneje se je nekega dne za kratek čas (okoli 20 minut) odpravila v trgovino. Ko se je vrnila, ni bilo Zoey nikjer.

Čeprav jo je iskala, se je za psičko izgubila vsaka sled. "Res sem vesela, da se je vrnila in da ji bom lahko pomagala, da se pozdravi in okrepi ter udobno preživi zadnja leta življenja," je še dodala.