Z June Carter se je poročil leta 1968. Foto: AP
Z June Carter se je poročil leta 1968. Foto: AP

Johnny Cash in njegova prva žena Vivian Liberto, s katero sta skupaj imela štiri hčerke, sta se leta 1961 preselila na velikansko kalifornijsko posestvo v Casitas Springs. Hišo s petimi spalnicami naj bi kantri glasbenik, ki je leta 2003 pri 71 letih umrl, načrtoval prav s pomočjo svoje prve ljubezni. Po 19 letih od njegove smrti je zdaj na prodaj za skoraj 1,8 milijona ameriških dolarjev (okoli 1,7 milijona evrov).

Njegov nekdanji kalifornijski dom vključuje nabor edinstvene notranje opreme, oblikoval ga je pevec sam – izstopata predvsem z lesom obdan glasbeni studio, kjer je pevec več kot 40 let ustvarjal svoje uspešnice, kot sta bili Ring of Fire in I Walk the Line, in poseben gramofon, ki se zloži kar v steno. Dom je popestril tudi z velikim bazenom in številnimi svojimi fotografijami, poroča Daily Mail.

Celotno domovanje, ki je bilo njegovo spokojno zatočišče pred sicer napornim življenjskim slogom, ima, predvsem zaradi obilice lesenih elementov, pridih podeželskosti. Čeprav so nekatere dele, kot so kuhinjski pripomočki, modernizirali, večina 419 kvadratnih metrov velike domačije ostaja enaka prvotni zasnovi zakoncev.

Ta naj bi sicer večino časa spala v ločenih spalnicah, saj je Cash pogosto delal dolgo v noč. Medtem ko je njena spalnica odeta v svetlejše, pastelne barve, v njegovi prevladujejo temni odtenki – nedotaknjeno je ostalo tudi njegovo črno sobno stranišče.

Družina je tam živela okoli pet, leta 1966 se je Liberto z otroki odselila in ločila od Casha. Pevec se je znova poročil leta 1968, tako pa si je hišo preostanek življenja delil z June Carter, ki je sicer umrla štiri mesece pred njim.