Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay
Fotografija je simbolična. Foto: Pixabay

65-letnega Kevina Darmodyja so nazadnje videli v soboto, ko se je odpravil na ribolov v Kennedy's Bend, odročni predel na severu zvezne države Queensland.

Njegov prijatelj John Peiti, ki se mu je pridružil pri ribolovu, ni videl napada krokodilov, slišal je le krike in padec v vodo, zato so Darmodyja najprej obravnavali kot pogrešanega.

Avstralska policija je po dveh dneh intenzivne iskalne akcije sporočili, da so prišli do "tragičnega konca", saj so njegove posmrtne ostanke – ki jih sicer morajo še formalno identificirati – našli v krokodilu, poroča BBC.

Policisti so približno 1,5 kilometra od območja, kjer so preminulega ribiča nazadnje videli, evtanazirali dva krokodila, enega v velikosti 4,1 metra in drugega 2,8-metrskega.

Posmrtne ostanke so našli le v enem plazilcu, vendar policija verjame, da sta bila "oba vpletena v incident".

V Queenslandu so napadi krokodilov redki

Krokodili so precej pogosto na tropskem severu Avstralije, saj se je po prepovedi lova leta 1974 njihova populacija v Queenslandu s 5000 dvignila na okoli 30.000 primerkov.

Njihovi napadi, na drugi strani, so v Queenslandu precej redki. Po letu 1985, ko so začeli natančno spremljati to statistiko, so potrdili 13 smrtnih krokodiljih napadov.

Precej drugače je na avstralskem Severnem ozemlju, kjer živi okoli 100.000 krokodilov, vsako leto med letoma 2005 in 2018 pa so potrdili eno do dve smrti zaradi njihovih napadov.