Zunanje ali suho stranišče je navadno postavljeno nad luknjo v zemlji, kamor padajo iztrebki. Foto: Shutterstock
Zunanje ali suho stranišče je navadno postavljeno nad luknjo v zemlji, kamor padajo iztrebki. Foto: Shutterstock

Vodja gasilskega društva v Quilcenu v ameriški zvezni državi Washington Tim Manly je za lokalni časnik The Kitsap Sun pojasnil, da je neimenovana ženska na začetku tedna obiskala nacionalni park severozahodno od Seattla. Ko je prišla na vrh gore Walker, je uporabila tamkajšnje zunanje stranišče, medtem pa je v rokah držala mobilni telefon. Ker nesreča nikoli ne počiva, se je zgodilo ravno tisto, česar se boji vsakdo, ki na stranišču uporablja mobilni telefon: padel je vanj.

Ženska, ki je bila na izletu sama, v bližini pa ni bilo nobenega drugega pohodnika, ni videla druge rešitve, kot da skuša telefon nekako dobiti iz luknje. Najprej je odmaknila straniščno desko, da je "razširila" luknjo, nato pa ga je poskušala "ujeti" s povodcem. Ker ga še vedno ni dosegla, se je domislila drugačne strategije – s povodcem se je privezala in se nato spustila v globino. A "to ni delovalo", kot se je izrazil Manly, in ženska je zdrsnila v stranišče z glavo naprej.

Po približno 15 (verjetno zelo mučnih) minutah, je našla telefon in poklicala reševalce. Ti so prihiteli, kolikor hitro se je dalo, in ji pomagali ven. Na srečo ni bila poškodovana, je pa nujno potrebovala tuširanje, je dodal Manly. Kot je še dejal, so ji "odločno svetovali, naj zaradi tesne izpostavljenosti človeškim iztrebkom poišče zdravniško pomoč", a je to odklonila, saj je "želela samo čim prej oditi".

Manly je ob tem po poročanju AP-ja še priznal, da je reševalec že 40 let, a podobne nezgode ne pomni.