Kot piše Page Six, je zdaj lažje razumeti, kaj je Washington mislil, ko je leta 1797, v svojem zadnjem letu kot predsednik ZDA, izjavil, da bi raje bil na svoji farmi kot pa vladar sveta.

Mount Vernon leži na 6,5 hektara zemlje, nazadnje pa sta dom leta 2014 za 18,6 milijona dolarjev kupila nekdanji izvršni direktor orožarskega velikana Lockheed Martin Robert Stevens in njegova žena Michelle Stevens.

Pravkar prodani del posestva je znan kot River View Estate, glavno poslopje pa se razteza na 1500 kvadratnih metrih in ga sestavlja sedem spalnic in 13 kopalnic, iz njega pa je mogoč pravljični pogled na reko Potomac.

Tu so tudi zasebna kinodvorana, sprejemna soba z razgledom na vrtove in igralnica z barom in biljardno mizo.

Posestvo zajema tudi 240 kvadratnih metrov veliko hišo za goste s tremi spalnicami in tremi kopalnicami.

Osrednje poslopje je muzej

V glavnem delu Mount Vernona je danes muzej. Foto: AP
V glavnem delu Mount Vernona je danes muzej. Foto: AP

Domovanje je bilo del izvirnega 728 hektarov prostranega posestva, ki ga je ustanovni oče Amerike kupil leta 1760, navaja Ameriška hortikulturna družba (AHS), ki ima še vedno v lasti delček prvotne posesti, ki je spomeniško zaščiten in je danes preurejena v muzej.

Samo hišo so prodali za 48 milijonov, še za dva milijona pa je bilo pohištva in osebnih predmetov.

Dom je ostal v Washingtonovi družini do leta 1859 in je od takrat zamenjal le štiri lastnike.

V zadnjem stoletju je bila sicer hiša korenito prenovljena in posodobljena, tako da zdaj v njej najdete tudi fitnes z okni od stropa do tal in razgledom na Potomac, center dobrega počutja z dvema savnama ter notranji bazen.