Pri okulistki v Kaliforniji se je oglasila ženska, ki se je pritoževala zaradi bolečine v očesu in zamegljenega vida. Čeprav je Katerina Kurteeva sprva pomislila, da gre za košček zlomljene kontaktne leče, prasko na roženici, okužbo, trepalnico ali ostanke ličil, pa ni mogla verjeti, ko je ugotovila vzrok pacientkinih težav.

Ko jo je prosila, naj pogleda navzdol, je namreč videla nekaj leč, ki so se zlepile. Te je odstranila, a jih je opazila še več, zato je asistentko prosila, naj odstranjevanje snema. "Ko sem jo prosila, naj ponovno pogleda dol, sem videla ogromen, temno vijoličen skupek kontaktnih leč, ki se je prilepil na njeno oko. Videti je bilo skoraj kot druga zenica," je opisala zdravnica, ki je s pomočjo vatirane palčke odstranila posamezne leče, poroča Independent.

"Ven so prihajale v verigi in ji padale navzdol. Bilo je veliko kontaktnih leč. Pomislila sem, da bi to lahko bil dosežek za Guinnessovo knjigo rekordov," je delila Kurteeva, ki je pojasnila, da si je bolnica 23 dni vsako jutro vstavljala nove leče, a si jih zvečer ni odstranila. V bizarnem videoposnetku oftalmologinje, ki je že zaokrožil po spletu in nabral več kot milijon ogledov, je tako iz očesa "pozabljive" pacientke izvlekla 23 kontaktnih leč.

"V skoraj 20 letih prakse še nikoli nisem videla česa takega. Tudi bolnica me je vprašala, ali sem prepričana o številki," je še pristavila Kurteeva, ki je poudarila, da naj ljudje ne spijo s kontaktnimi lečami, in dodala, da je nesrečnici predpisala kapljice za oko, ta pa se že počuti bolje.