Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predstava z naslovom "Messi10", po njegovi priljubljeni številki na dresu, prikazuje vzpon napadalca od zgodnjega otroštva v Rosariu do njegovih najbolj ikoničnih trenutkov v vlogi svetovnega nogometnega prvaka.

"Nenavadna stvar pri tej predstavi je, da je legenda živa, zato jo je (Messi) moral odobriti," je dejal Sean McKeown, umetniški direktor Cirque du Soleila. Ko so producenti predstavili svoje načrte Messiju, je bil edini dopolnilni predlog, da v predstavi prikažejo tudi njegove družinske vrednote.

"V predstavi imamo del, ki ga imenujemo družina in je čudovit, ker je Messi običajna oseba, zelo prijazen človek z nogami trdno na tleh," je dejal McKeown. Pesmi, kot je argentinska himna svetovnega prvenstva (Muchachos) skupine La Mosca, bo poleg glasbenikov izvedlo še 34 akrobatov, kulisa na odru pa bo posnemala stadion.

Cirque du Soleil je predstavo prvič uprizoril leta 2019 v Barceloni, kjer je Messi takrat igral. Načrti za uprizarjanje 'Messi10' na drugih lokacijah so bili zaradi pandemije preloženi.
"Vedno smo bili zvesti ideji, da nadaljujemo predstavo o športni karieri žive legende, kot je Leo," je dejal Matias Loizaga, izvršni producent predstave 'Messi10'. Buenos Aires bo gostitelj predstave 5. oktobra, udeležil pa naj bi se je tudi nogometni virtuoz. "Ni boljšega trenutka kot zdaj, da jo predstavimo tukaj," je dejal McKeown. "Argentinsko občinstvo je najboljše mogoče za ogled predstave, saj jo bodo takoj razumeli." Priprave za turnejo po Latinski Ameriki leta 2024 že potekajo, z že potrjeno predstavo v Dominikanski republiki.