Britanke so zahtevale vse modrčke za enako ceno. Foto:
Britanke so zahtevale vse modrčke za enako ceno. Foto:

Kampanjo proti dražjim modrčkom za najbolj prsate ženske je kar prek Facebooka sprožila 26-letna Beckie Williams, ki za svoje oprsje potrebuje največji modrček, za katerega pa je morala v veleblagovnici Marks & Spencer odšteti dva funta (2,3 evra) več kot za običajne, najbolj prodajane velikosti.

Zato je s pomočjo spletne skupnosti na hitro zbrala somišljenice - nabralo se jih je kar 13.000, ki so ustanovile skupino Busts 4 Justice (Prsi za pravico). Od trgovske verige so zahtevale, da spremeni svojo "hudo nepravično" politiko do prsatih žensk in takoj konča tovrstno diskriminacijo. Williamsova je celo kupila eno delnico Marks & Spencerja, da bo svojo pritožbo glede modrčkov lahko javno izrazila tudi na letnem sestanku podjetja v juliju.

Protest "zadušen"
In protest se je obrestoval, veleblagovnica se je "vdala": "Slišali smo za protest glede predragih modrčkov, ki imajo velikost košaric dvojni D ali več. Odločili smo se, da bodo od devetega maja cene vseh modrčkov enotne, ne glede na njihovo velikost. Kljub temu se kakovost ne bo poslabšala," je dejala predstavnica, ki je dolgo časa vztrajala, da je višja cena večjih modrčkov upravičena, saj so naramnice širše, košarice pa ojačane.

A. P.