Tudi med zlatimi prinašalci se najde kakšen šampion. Foto: EPA
Tudi med zlatimi prinašalci se najde kakšen šampion. Foto: EPA
Morje okrog slovitega Alcatraza je precej mrzlo in nevarno zaradi močnega toka.

Veslaški klub Sotuh End iz San Francisca vsako leto organizira tekmovanje v plavanju od zloglasnega otoka do kopnega. Letos se je tako na štartu pojavilo več kot 500 tekmovalcev, med katerimi je bil tudi Jake.

Proga, po kateri plavajo, je dolga nekaj več kot dva kilometra, zaradi močnih tokov in mrzle vode pa je v njej zelo težko plavati. Tako je tudi le redkim kaznjencem uspelo pobegniti iz najhujšega ameriškega zapora Alcatraz.

Jake, štiriletni zlati prinašalec, je na obalo priplaval po 41 minutah in 45 sekundah. Skupno je bil na odličnem 72. mestu.

Kot je povedal Jakov lastnik in plavalni partner Jeff Pokonosky, je bila voda hladnejša, kot je mislil, da bo. Poleg tega pa je bilo plavanje težje. Dodal je, da ga je njegov hišni ljubljenček popolnoma očaral. Začel je prehitro, tako da ga je poskušal upočasniti, je še dodal Jeff.

Sicer pa tako Jeff kot Jake vsak teden preplavata šest kilometrov, preden pa se poženeta v vodo, mora ta izjemni zlati prinašalec pojesti dobro omleto, tako da je popolnoma sit.