Kraljeva pošta:
Kraljeva pošta: "Ko je predmet v našem sistemu, smo ga dolžni dostaviti na pravi naslov." (Fotografija je simbolna.) Foto: Pixabay

Henry Darby, uradnik za trženje in komunikacije pri Swansea Building Society, je dejal, da je pregledoval pošto, ki je prispela na naslov ene izmed podružnic gradbene družbe, ko je iz kupa padla zelo stara razglednica. Ta je bila prvotno poslana leta 1903. Napisal jo je moški po imenu Ewart, ki se naslovljenki Lydii Davies, ki jo v besedilu naslovi zgolj kot L, opravičuje, ker nečesa – pisava je malce neberljiva – ni mogel dobiti.

"Zelo mi je žal, vendar upam, da uživaš doma," je na razglednici z božičnim motivom zapisal avtor in nadaljeval s tem, da ima trenutno pri sebi približno 10 šilingov, ne da bi štel vozovnico za vlak. "Tako da mi gre dobro," je še zagotovil.

Zapis se konča s pozivom Lydii, naj ga "spomni, da se sreča z Gilbertom in Johnom". Kot poroča BBC, je pošiljatelj na koncu še pripisal: "Vsem z ljubeznijo, Ewart."

Ko je bila razglednica poslana, je imela Lydia 16 let

Andrew Dully iz arhiva West Glamorgan je ugotovil, da je na tem naslovu živel John F. Davies z ženo Mario in šestimi otroki. "Najstarejša med njimi je bila Lydia. Ko je bila ta razglednica poslana, je imela 16 let," je dejal Dully.

Osebje upa, da bodo našli sorodnike Davies, ki je prej živela na naslovu, kjer je zdaj gradbena družba, da bi jim dali razglednico, ki je torej prispela dobro stoletje prepozno. Na spletu je Darby našel le omejeno količino informacij o predvideni prejemnici, o tem so objavili tudi na družbenih omrežjih, saj so upali, da je kakšen domačin povezan z njo.

Tiskovni predstavnik kraljeve pošte je povedal, da je bila razglednica najverjetneje vrnjena v poštni sistem in ni bila več kot stoletje dejansko izgubljena. "Ko je predmet v našem sistemu, smo ga dolžni dostaviti na pravi naslov," je še poudaril.