Izdelava cigare je dolgotrajen postopek. Začne se s posaditvijo tobakovih semen, rastjo listov ... Foto: epa
Izdelava cigare je dolgotrajen postopek. Začne se s posaditvijo tobakovih semen, rastjo listov ... Foto: epa
in konča z zapakiranjem. Mojstri, ki cigare zvijajo, se imenujejo torcedores. Foto: epa

Patricio Pena je cigaro velikanko zvil na tržnici v Portoriku. Pena je z lahkoto presegel dolžino prejšnje uradno priznane najdaljše cigare.

Prejšnja rekorderka je namreč merila "le" 14 metrov.

Po skoraj polletnem čakanju je v sredo v Portoriko na njegov dom prispelo pismo iz Guinessove knjige rekordov, v katerem so zapisali, da je rekord tudi uradno priznan. Pena je bil še srečnejši, saj je na isti dan praznoval tudi svoj 44. rojstni dan.

Novi rekorder Pena je povedal, da si nihče ne more predstavljati, kako srečen je bil v trenutku, ko je odprl pismo, saj si lepšega rojstnodnevnega darila ne bi mogel zamisliti.

Cigare so njegovo življenje
Patricio Pena je sicer že dolgo izdeloval cigare normalne velikosti, v januarju pa je končal svoje življenjsko delo - 19-metrsko cigaro. Takrat je ob množici gledalcev njegovih devet pomočnikov obračalo velikansko cigaro, sam pa je okoli nje ovijal liste.

Največja cigara na svetu tako vsebuje devet kilogramov tobaka, ovita pa je z okoli stotimi listi.

Zanimivo pa je, da vodja in najzaslužnejši za rekordni dosežek sploh ne kadi. Namignil pa je, da je možno, da bo ob proslavitvi uspeha življenja prvič poskusil enega svojih izdelkov.