Princesi Eugenie (levo) in Beatrice sta izdelavo svojih pokrival zaupali Philipu Treacyju. Foto: EPA
Princesi Eugenie (levo) in Beatrice sta izdelavo svojih pokrival zaupali Philipu Treacyju. Foto: EPA

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da bodo klobuk, ki ga je za Beatrice, hčerko princa Andrewa (brata princa Charlesa oz. Williamovega strica), izdelal slavni britanski modist Philip Treacy (pod njegovimi prsti so nastala številna naglavna okrasja gostij na kraljevski poroki), prodali na eBayu, izkupiček pa namenili dobrodelnima organizacijama Unicef in Children in Crisis.

Klobuk v bež barvi in nenavadne oblike, ki je spominjala na rogovje, je kmalu po poroki spodbudil številne razprave in si "prislužil" celo svojo stran na spletnem socialnem omrežju Facebook z naslovom Princess Beatrice's ridiculous Royal Wedding hat (oz. Smešen klobuk princese Beatrice, ki ga je nosila na kraljevski poroki).

Treacy je svoj izdelek kljub posmehu, ki ga je bil deležen, glasno zagovarjal in zatrjeval, da je klobuk 22-letni princesi pristajal kot ulit in da je bila ena najlepših na poroki. Tudi Beatrice se ni pretirano vznemirjala zaradi negativne pozornosti, ki si jo je prislužila z izbiro pokrivala. "V bistvu gre za izjemen odziv na navaden klobuk. Vesela sem, da je spodbudil toliko razprav," je hčerka Sarah Ferguson dejala v intervjuju za revijo Grazia.

Še najbolj pa so prahu, ki se je dvignil okoli klobuka, in princesine odločitve, da klobuk proda, denar pa podari v dobrodelne namene, veseli v organizacijah Unicef in Children in Crisis, kjer so ji že ponudili svojo pomoč pri promociji spletne dražbe, saj bodo skupaj lahko zbrali še več denarja za otroke v stiski.