Mladoporočenca sta si prstana nadela kar v pogrebnem zavodu. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO
Mladoporočenca sta si prstana nadela kar v pogrebnem zavodu. (Fotografija je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO
Iz žalovanja po smrti ljubljene osebe se je med 66-letnikom in 72-letnico razvila ljubezen. (Fotografija je simbolična.) Foto: EPA

66-letni Gene Kincheloe in 72-letna Mozelle Wales-Kincheloe iz južnega Idaha v ZDA sta si nenavadni kraj poroke izbrala zato, ker sta se tam spoznala, ko sta oba obiskovala skupino za pomoč ljudem, ki so izgubili svojega življenjskega sopotnika (oba sta namreč že bila poročena).

Iskrica med njima je preskočila že takoj, ko se je skupina začela sestajati, je medijem zaupala vodja skupine Nadine Ellis, ki je presrečna, da se je parček našel in se odločil za poroko v sicer ne ravno tradicionalnem okolju: "Pogrebni zavod je lahko tudi kraj sreče, in ne samo kraj žalosti."

"Gene me je na prvih srečanjih skupine kar naprej spraševal: 'Hej, kdo je tista dama tamle?' Ko sta se končno začela pogovarjati, je bilo jasno, da je med njima nekaj posebnega," razlaga Ellisova, ženin pa dodaja, da sta na svoji ljubezenski poti naletela na kar nekaj ovir: "Na začetku si nisem mogel zapomniti njenega imena. In ko sem končno dobil njeno telefonsko številko, sem pomešal številke in je nikakor nisem mogel priklicati, da bi jo povabil na večerjo."

Snubil jo je vsak drugi dan
Na koncu se je vse rešilo, šla sta na prvi zmenek, nato še na drugega in Kincheloe je že vedel, da je spoznal žensko, s katero želi preživeti starost. "Skoraj vsak drugi dan sem jo vprašal, ali bi se poročila, pa se je vztrajno izmikala. No, na koncu je vseeno rekla da," pojasnjuje upokojeni voznik tovornjaka.

Mladoporočenca sta si že kupila poltovornjak in počitniško prikolico, saj nameravata preostanek svojega življenja preživeti na poti in skupaj spoznavati nove dežele.

T. K.