Foto:
Foto:
Pri šimpanzu so že opazili znake zasvojenosti z nikotinom.

Charlie, odrasel šimpanz v živalskem vrtu Bloemfontein, si je pridobil nezaželeno razvado - pobira cigarete, ki jih v njegov prostor mečejo obiskovalce živalskega vrta, in jih kadi. Po mnenju osebja živalskega vrta naj bi to navado pridobil z opazovanjem ljudi.

"Mladi šimpanzi pogosto oponašajo kretnje ljudi. Tako menimo, da je tudi Charlie začel oponašati kadilce ob njegovi ogradi in da so mu zato obiskovalci začeli metati cigarete," je povedal predstavnik živalskega vrtu Daryl Barnes.

Kot je povedal Barnes, so pri Charliju že opazili znake odvisnosti od nikotina. "Šimpanz se obnaša kot poreden šolarček in skriva cigarete, ko se mu približa kdo od osebja živalskega vrta," je tudi dejal Barnes in zatrdil, da mu bo osebje zagotovo pomagalo pri odvajanju od te nezdrave človeške razvade.

Najpomembneje je ljudem preprečiti, da šimpanzu še naprej mečejo cigarete in druge dobrote. Charlie ima namreč že slabe zobe zaradi številnih slaščic in sladkih pijač, ki mu jih obiskovalci mečejo čez ogrado.

Charlie pa ni edini kadilec med šimpanzi. Tudi iz nekega živalskega vrta na Kitajskem so lani poročali o kadilski razvadi enega od svojih šimpanzov, ki je obiskovalce vztrajno prosjačil za cigarete.