Zahvaljujoč facebooku pa je Avril Grube, po dolgem času zopet objela svojega sina. Foto: MMC RTV SLO
Zahvaljujoč facebooku pa je Avril Grube, po dolgem času zopet objela svojega sina. Foto: MMC RTV SLO

Poročali smo že, da je švicarska zavarovalniška uslužbenka ostala brez službe, potem ko je med bolniško odsotnostjo "deskala" po spletni skupnosti Facebook. Na priljubljeni spletni družabni mreži je francoska ministrica za digitalno gospodarstvo Nathalie Kosciusko-Morizet objavila, da je noseča. Po zaslugi Facebooka pa je Avril Grube po dolgem času zopet objela svojega sina.

Avril je po ločitvi dobila skrbništvo, njen bivši mož pa je lahko preživljal konce tedna s svojim sinom. Nekega dne pa Gavina oče ni pripeljal domov, temveč ga je ugrabil. Avril je storila vse, da bi ga oblasti našle, a iskanje ni obrodilo sadov. Kar ni uspelo oblastem , pa je uspelo Avrilini mlajši sestri, ki je prek spleta našla svojega nečaka. Gavinova teta je namreč vpisala njegovo ime v Google, ki jo je usmeril na Facebook: "Takoj, ko sem ga našla na Facebooku, sem telefonirala Avril in ji dejala, naj se usede, saj imam pomembno novico."

Avril Grube, ki se je pred kratkim vrnila iz bolnišnice, kjer je okrevala po možganski kapi, je bila navdušena, ko je po skoraj treh desetletjih spet objela svojega sina. "Težave" je povzročal le jezik, saj Gavin, ki jo je iskal od leta 2006, odkar je njegov oče umrl, ne govori angleško. S svojo družino se želi preseliti na Otok, da bi svojo mater bolje spoznal in se z njo zbližal.

D. S.