Foto:
Foto:
Vladimir Tomčić je agentoma naročil, naj prineseta malo voska in ne prstov.

Na specialno in zahtevno nalogo je agenta poslal Vladimir Tomčić, pomočnik ministra za kulturo Republike srbske, da bi si ogledala razstavljene lutke in vzela majhen delček voska.

Tomčić je namreč lastnik srbskega muzeja voščenih lutk. Želel se je prepričati, ali so njegove lutke narejene iz enako kakovostnega materiala kot tiste v Madame Tussauds.

Namesto da bi si agenta lutke zgolj ogledala in dobila košček voska iz delavnice, sta se odločila, da se bosta vrnila s pravimi dokazi. Tako naj bi lutki Churchilla in Roosevelta oziroma Stalina ukradla prst.

Oba agenta so pri delu odkrili in skoraj bi prišlo do mednarodnega incidenta. Kot je povedala tiskovna predstavnica muzeja Diane Moon, agentov ne bodo tožili, saj je njihov prihod dobra reklama za njihove voščene lutke. Kot je še dodala, bi lahko agenta za vosek zaprosila in bi vzorce tudi prejela. Ni bilo potrebno, da sta polomila prste dvema lutkama. Težko je ugotoviti, katerima lutkama sta odlomila prsta, saj na lutkah večkrat pride do poškodb, je še dodala tiskovna predstavnica znamenitega muzeja.