Tarča kritik je bil predvsem vijolični Tinki Binki. Foto: EPA
Tarča kritik je bil predvsem vijolični Tinki Binki. Foto: EPA
Telebajski na turneji v Singapurju. Foto: EPA

Pevka Emma Robins je spoznala svojega moža na eni od avdicij, kjer je bil Simon kot profesionalni koreograf član žirije. Kmalu sta se poročila in prav njuna poročna slika je Simonu prinesla zaposlitev vijoličnega poskakujočega junaka Tinkija Binkija. Fotografijo je namreč videl producent Telebajskov in ugotovil, da je Simon enake višine kot prejšnji Tinki Binki Dave Thompson, ki je dal odpoved.

Tokrat se je za Tinkija Binkija zavzela "žena"
"Simon je začel delati kot Tinki Binki leta 1997. Ko mi je prvič opisal svoj kostum, si nisem prav predstavljala, kako izgleda. No, nato sem ga nekajkrat obiskala na snemanju. Samo zato, ker nosi magično torbico, ga ne moremo označiti kot geja," je povedala Emma.

Srečno družinsko življenje
Srečno poročeni par ima dva otroka, 15-letno Lydio in 11-letnega Henrya. Emma se spomni, kako je nekega dne prišla žalostna iz šole. Učitelj je namreč učence spraševal, s čim se ukvarjajo njihovi straši. Ko je Lydia povedala, da je njen očka Telebajsek, so vsi prasnili v smeh.

Naj spomnimo, da je bil pred časom junak priljubljene risanke tarča številnih kritik, ker naj bi s svojo rdečo žensko torbico spodbujal nagnjenost k homoseksualnosti. Junaki risane nanizanke so razburili javnost predvsem na Poljskem in v ZDA. Kasneje so seksologi izključili škodljivi učinek animirane oddaje.