Turnejski avtobus ji je najljubši. Foto: EPA
Turnejski avtobus ji je najljubši. Foto: EPA

Nova pridobitev na ozemlju zabaviščnega parka in letovišča Dollywood je zasebni avtobus, s katerim se je legendarna glasbenica Dolly Parton od koncerta do koncerta po Severni Ameriki prevažala med letoma 2008 in 2022. Njeni oboževalci lahko zdaj prenočijo na glavnem prevoznem sredstvu kantripevke med turnejami, ki je prepotoval približno 580.000 kilometrov – čeprav ima domove po celotni Ameriki, je ta po njenih besedah njen najljubši kraj.

V sklopu edinstvenega "hotelskega" doživetja Dollywood Suite 1986 Tour Bus si lahko navdušenci ogledajo avtobus, ki ga je kantripevka oblikovala s svojimi sestrami, na njegovem krovu pa lahko preživijo vsaj dve noči, poroča Billboard.

Posebno vozilo ima hladilnik, električna vrata in kopalno kad, prav tako pa so namesto šestih pogradov nameščeni trije – Parton je potrebovala prosto za njeno koncertno garderobo. Nekatere izmed oprav bodo tudi razstavljene, celotno namestitev, ki je odeta predvsem v rožnate in modre barvne odtenke, pa dopolnjujejo tudi omara za lasulje in na roko narisane stenske poslikave.

V njem lahko prespita dva gosta, namestitev pa ima tudi sobo za goste, s pogledom na avtobus, kjer lahko prenočijo še štirje ljudje. Za izkušnjo je treba odšteti vsaj 10.000 ameriških dolarjev (približno 9500 evrov), del denarja pa namenijo zvezdničini neprofitni organizaciji.