Burgerje na ameriški način so lani stregli v 85 odstotkih restavracij po celotni Franciji in prodali kar 1,5 milijarde kosov, medtem ko so v istem obdobju prodali samo 1,2 milijarde klasičnih znamenitih sendvičev v bageti.
Še leta 2016 so v državi, znani po svoji kulinariki, prodali skoraj enako število sendvičev in vedno bolj priljubljenih burgerjev. "Že tri leta govorimo o noriji na burgerje. Letos pa ne vemo, kako opisati ta pojav, je pa popolnoma noro," je za AFP dejal direktor gastronomskega podjetja Gira Conseil Bernard Boutboul.
Čeprav burgerji veljajo za hitro prehrano, so jih v Franciji restavracije s hitro prehrano prodale le 30 odstotkov. Druge so prodali v restavracijah s polno postrežbo, kjer so burgerji običajno narejeni iz lokalnih in svežih sestavin.
Lani so tako prodali devet odstotkov več burgerjev v primerjavi z letom 2016, Francozi pa so nad rezultati zgroženi in ne morejo verjeti, da je tuji jedi uspelo nadomestiti njihove tako močno priljubljene sendviče v bageti.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje