V plastične vreče za smeti je bilo skupno natlačenih približno 20.000 pisem. Foto: Shutterstock
V plastične vreče za smeti je bilo skupno natlačenih približno 20.000 pisem. Foto: Shutterstock

Danes 62-letni moški iz mesteca Biar (v bližini Alicanteja) s približno 3600 prebivalci je pred kratkim prodal svojo hišo, novi lastnik pa se jo je odločil prenoviti. Ko so v hišo prišli delavci, so presenečeni ugotovili, da po vseh prostorih ležijo polne zavezane vreče za smeti. Misleč, da gre za kakšne "ostanke" selitve, so moškega pozvali, naj jih pride iskat, a je njihove prošnje vztrajno ignoriral.

Na koncu so se delavci pospravljanja lotili sami. A ko so odprli prve vreče, so ostali odprtih ust: v njih je bilo na tisoče neodprtih pisem, računov in drugih pošiljk, ki so bile datirane v leti 2012 in 2013, vsi brez izjeme pa so bili naslovljeni na stanovalce enega dela Alicanteja.

Poklicali so policijo, ki je kaj hitro ugotovila, da je nekdanji stanovalec delal kot poštar, a je leta 2013 ostal brez zaposlitve, saj so se na pošti odločili, da mu zaradi nepravilnosti in številnih pritožb zaradi manjkajoče pošte v njegovem rajonu ne podaljšajo pogodbe.

Očitno je bil razlog za nedostavljeno pošto predvsem lenoba, še sklepajo španski mediji, saj je po navedbah policije vestno dostavljal vse pakete, večje ali priporočene pošiljke, za katere je treba izpolniti določene obrazce.

Moškega so prejšnji teden pridržali zaradi "nevestnega ravnanja z uradnimi dokumenti", zdaj pa je znova na prostosti, poroča El Pais. Kot ga navaja britanski Guardian, je vso pošto prevzelo sodišče, po končani preiskavi in sodnem postopku pa bo odločilo, ali jih bodo (znova) poslali pravim naslovnikom.