Že kmalu po žrebitvi je Siglavy Monteura pod skrbnim očesom svoje matere radovedno in živahno zrl v svet. Foto: Kobilarni Lipica
Že kmalu po žrebitvi je Siglavy Monteura pod skrbnim očesom svoje matere radovedno in živahno zrl v svet. Foto: Kobilarni Lipica

Tako kot vsi lipicanci je tudi on prišel na svet temne barve, na čelu pa ima veliko belo liso. Kmalu po žrebitvi se je mladi Siglavy Monteura že postavil na noge, začel piti materino mleko in pokazal živahnost ter vitalnost, so sporočili iz kobilarne.

"Prvega letošnjega žrebeta smo se vsi v Kobilarni Lipica zelo razveselili. Njegovo dobro zdravje in živahnost nas navdajata s prepričanjem, da je tudi pred Kobilarno Lipica nov razvojni cikel in da se ob veliki meri skrbnosti, strokovnosti ter skupnih prizadevanj še tako zahtevni projekti zaključijo dobro," je dejal vršilec dolžnosti direktorja Kobilarne Lipica Boštjan Bizjak.

Žrebiček z uradnim imenom Siglavy Monteura XXXII bo prvi teden življenja preživel v enem od porodnih boksov v zgodovinskem kompleksu hlevov na Borjači, kjer že od sredine 19. stoletja prihajajo na svet lipicanci Kobilarne Lipica. Po tednu dni ali največ desetih dneh pa se bo skupaj z materjo pridružil skupini drugih visoko brejih kobil, ki prav tako pričakujejo naraščaj, so zapisali v kobilarni.

Ko bo nekoliko večji, bo skupaj z ostalimi žrebeti letošnjega letnika - v Lipici jih pričakujejo še 23 - odšel na izpust pred hleve na Borjači, kjer bodo letošnja žrebeta lahko občudovali tudi obiskovalci kobilarne.

Popoldne je pod skrbnim očesom svoje matere, ki se po žrebitvi počuti dobro, že zelo radovedno in živahno zrl v svet.