Tudi lani so pokazali svoje spretnosti. Foto: BoBo
Tudi lani so pokazali svoje spretnosti. Foto: BoBo

V Mariboru so se na vroč sobotni dan hladili bolj adrenalinsko. Deseterica profesionalcev iz Nemčije, Srbije, Danske, Avstrije in Slovenije so na tradicionalni prireditvi številne gledalce navdušili z akrobatskimi skoki z Glavnega mostu. V vodo so se tekmovalci pognali z "običajnih" 15 metrov, izziv pa so letos prvič nadgradili tudi s skoki s treh metrov višje. "18 metrov je že spoštovanja vredna višina," je zagotovil Dušan Češić, soorganizator skokov v Dravo.

Z nove višine se je prvi pognal Avstrijec, ki si je z vsakim skokom upal več. "Vedno moraš gledati vodo in vedeti, kje v zraku si. Če se ne zavedaš več, kje si in se samo vrtiš, je po dveh ali več obratih že zelo nevarno," je pojasnil Osama Ali, ki je bil navdušen, da je kot edini izvedel "četverni salto naprej s pol vijaka pokrčeno". Skok sicer traja sekundo in pol, hitrost pri pristanku je 60 km na uro.

Tradicionalni skoki v Dravo

Občinstvo, ki je v uri in pol videlo 30 pogumnih skokov, je dogajanje prvič spremljalo z nove Splavarske brvi. Zadnji skok pa je bil razred zase – za posebno atrakcijo je poskrbel domačin Darko Cimerman. Mariborčan, ki je v svoji karieri skočil tudi s 24 metrov v Mostarju, se je po 22 letih poslovil od profesionalnega skakanja in tekmovanj.

Sodnike je s serijo treh skokov spet najbolj prepričal Danec Jimmi Andersen, ki je slavil že lani.