Škotsko okrožje Inverclyde je že nekaj časa znano kot Twinverclyde. Letošnji prvošolčki bodo namreč poskrbeli, da se bo od leta 2013 število dvojčkov tamkajšnjih šol povečalo na 147, kar je povprečno 13 vsako leto.

Prag osnovne šole bo prvič kmalu prestopilo kar 17 parov dvojčkov. To je drugo največje število doslej – v letu 2015 je osnovno šolo začelo rekordnih 19 parov dvojčkov. Leta 2021 so osnovne šole v Inverclydu pozdravile 15 parov dvojčkov, naslednje leto pa 12, poroča Guardian.

Večina nove generacije se je na osnovni šoli St Patrick's v Greenocku že zbrala na generalki pred prvim dnem šole, na njej je bilo prisotnih 15 od 17 parov dvojčkov. "To, da izrečemo dobrodošlico dvojčkom, je postala vsakoletna tradicija," je dejal Graeme Brooks, namestnik predstojnika sveta Inverclyda in dodal, da je generalka, na kateri vsi bodoči učenci zasijejo v uniformah, po svoje zabavna za starše, predvsem pa se čuti vedno večje navdušenje pred bližajočim se začetkom novega šolskega leta.

Osnovni šoli St Patrick's in Ardgowan sta tisti, ki v Inverclydu, sprejmeta največ parov dvojčkov, letos jih bo vsaka kar tri.