Mladi s podeželja so se pomerili v zabavnih igrah in košnji trave. Foto: RTV SLO
Mladi s podeželja so se pomerili v zabavnih igrah in košnji trave. Foto: RTV SLO

Največjega tradicionalnega srečanja mladih s podeželja, ki je letos potekalo v Slovenskih Konjicah, se je udeležilo kar 120 mladih iz vse Slovenije. Pomerili so se v zabavnih igrah in košnji trave.

20 skupin mladih iz 18 Društev podeželske mladine z različnih koncev Slovenije je predvsem za zabavo, nekateri pa tudi zelo zares, preizkusilo svoje znanje in zlasti spretnost pri kmečkih opravilih. Poleg ročne košnje in grabljenja organizatorji pripravijo tudi tri spretnostne igre, ki jih povežejo s prevladujočo kmetijsko dejavnostjo v regiji.

"Glavni cilj je, da se imamo fajn in pa da dobimo novega zmagovalca, da pripravi kmečke igre prihodnje leto," je povedal Rok Damijan, predsednik Zveze slovenske podeželske mladine.

Prava mera tekmovalnosti in veliko zabave je recept, da imamo kmečke igre mladih pri nas že 30 let. In to je le eden izmed dogodkov, ki jih organizira Zveza slovenske podeželske mladine. Gre za eno največjih in najdejavnejših mladinskih organizacij, ki jo vodijo in v njej sodelujejo zgolj mladi.