V Dubaj jih je povabil princ Hamdan bin Mohamed. Foto: YouTube
V Dubaj jih je povabil princ Hamdan bin Mohamed. Foto: YouTube

Darshan je iz Francije v Dubaj pripotoval s posebnim namenom - na njegov hrbet so namestili kamero in snemali polet z vrha najvišje zgradbe na svetu (829,8 metra) do njegovega trenerja, ki je stal v parku pod stolpnico.

Namen dogodka je bil opozoriti na ogrožene vrste ptic, med katere je spadal tudi kraljevi orel. Število teh ujed se je sicer v zadnjih letih povečalo, še vedno pa je na svetu več kot 100 drugih vrst ogroženih ptic.

"Ta ptica je dokaz, da se zadeve lahko spremenijo. Nekoč je bil kraljevi orel ogrožen, zaradi učinkovitega programa varstva ptic pa zdaj ni več," je za BBC povedal Ronald Menzel, direktor francoske organizacije za zaščito ptic Freedom Conservation. Organizacija je sicer znana po videih, ki prikazujejo let ptic, med drugim so posneli tudi let z Eifflovega stolpa in stolnice svetega Pavla v Londonu.

"Vemo, da imajo ljudje radi takšne posnetke. To je dober način, da pritegnemo pozornost ljudi in jih opozorimo na ogrožene vrste ptic ter na dejstvo, da se morajo ljudje naučiti, kako deliti prostor s temi pticami," je še povedal Menzel.

Spodaj si lahko ogledate nekaj posnetkov, ki so nastali v Dubaju.