Diamant, vstavljen v prstan, so poimenovali Bleu Royal. Foto: Reuters
Diamant, vstavljen v prstan, so poimenovali Bleu Royal. Foto: Reuters

Modri diamant, ki je vstavljen v prstan in so ga poimenovali Bleu Royal, je med najredkejšimi, ki so jih kdajkoli izkopali. "Bleu Royal je tako redek in poseben zaradi velikosti. S 17,6 karata je največji te vrste," je povedal Rahul Kadakia, mednarodni vodja za nakit dražbene hiše Christie's. "Barva je naravno zelo bogata in je znotraj brezhibna, kolikor je le mogoče," je še dodal.

Leta 2016 je hiša Christie's prodala redek 14,6-karatni modri diamant, znan kot Oppenheimer Blue, za več kot 53 milijonov evrov. "Upamo, da bo premagal Oppenheimerja," je obete Christie's glede prodaje diamanta Bleu Royal povzel Kadakia. "Opravili smo turnejo v Aziji, ZDA in Evropi, imeli smo veliko zanimanje zbirateljev po vsem svetu," je še povedal.

Na ločeni spletni dražbi, ki bo potekala od 3. do 16. novembra, bo dražbena hiša Christie's zbirateljem ponudila tudi biserno ogrlico, ki jo je nosila filmska in modna ikona Audrey Hepburn v zadnjem prizoru filma Rimske počitnice iz leta 1953. "Ceno smo postavili med 20.000 in 30.000 evri," je povedal Kadakia in ceno označil kot povsem razumno: "Vsakdo je lahko Audrey Hepburn."

Dražitelji bodo predstavili tudi ročno uro Rolex, ki jo je Marlon Brando nosil v filmu Apokalipsa zdaj iz leta 1979. Na hrbtni strani ure je igralec vgraviral svoj podpis, da bi se izognil naključni zamenjavi med snemanjem. "Zares edinstven in eden najbolj prepoznavnih Rolexovih spominkov, ki so se kdaj pojavili na dražbi," je dejal Remi Guillemin, vodja oddelka za ročne ure v Evropi pri Christie's in dodal, da sta predmeta dveh legend filma edinstvena priložnost za zbiratelje.