"Vučić je bil izredno jezen," je povedala Ana Brnabić. Foto: EPA

Tuji mediji poročajo, da je bil srbski predsednik Aleksandar Vučić "izredno jezen," ker je moška nogometna reprezentanca njegove države na evropsko prvenstvo v Nemčijo odpotovala s hrvaškim letalom. Da je Vučić, ki je pred vzletom na letalu celo pozdravil nogometaše, zaradi nerodnega pripetljaja pihal od jeze, je pred kratkim med gostovanjem na srbski komercialni televizijski postaji Happy TV povedala Ana Brnabić.

"To je sramota, Vučić je bil izredno jezen. Imamo svojo letalsko družbo Air Serbia in vsi potujemo s to družbo. V ponos nam je, da vidimo napis Air Serbia, ko letalo pristane," je povedala nekdanja srbska premierka in sedanja predsednica srbske skupščine in o uporabi hrvaškega letala dodala: "Absolutno je treba ugotoviti, kako se je to zgodilo in kdo je odgovoren."

Vučića razjezil tudi obračun s Slovenci

Brnabić je še povedala, da neljubega dogodka javnosti sprva niso razkrili, ker bi s tem pozornost navijačev preusmerili od navijanja na druge tematike, poroča Politico. Je pa izvor letala, s katerim je srbska nogometna reprezentanca letela v Nemčijo, za navijače manj pomemben kot skromna igra njihovih nogometašev. V Skupini C so namreč Srbi zasedli zadnje, četrto mesto, ob zgolj enem doseženem zadetku.

Srbskega predsednika pa je razburil tudi remi s Slovenci, ki ga je opisal kot gromozansko razočaranje. Ko je v Bruslju odgovarjal na vprašanja novinarjev, je povedal: "V ta šport smo dali veliko denarja in veliko vložili, zato si ljudje v Srbiji zaslužijo boljše rezultate. Ni težava izgubiti proti Angliji, ni težava izgubiti proti Nemčiji, Španiji, komur koli hočete. Težava pa je, ko izgubiš proti Sloveniji, ki stane triinpolkrat manj kot srbski igralci, ko ti igralec, ki ima v Celju 5000 evrov plače, daje gole. Veliko vlagamo tako v infrastrukturo kot tudi v plače funkcionarjev, čeprav bodo rekli, da dobijo denar od Uefe. To so neumnosti in prazne zgodbe trenerja in vseh drugih. Vlagamo ogromno denarja in državljani Srbije si zaslužijo boljši rezultat."