Ferrarijev rdeči lepotec. Foto: Reuters
Ferrarijev rdeči lepotec. Foto: Reuters

Schumacher si je v omenjenem vozilu privozil pet zmag, skupno pa se je vanj usedel na devetih dirkah. Model znamenite živo rdeče barve z logotipom poskočnega konjička bi lahko na dražbi dosegel ceno celo do 9,4 milijona evrov, ocenjujejo v dražbeni hiši.

"To je zelo posebno vozilo, saj gre za le enega izmed štirih bolidov, ki so v zgodovini Ferrarija dosegli več kot štiri zmage. Dodatno vrednost mu daje tudi dejstvo, da je za volanom vozila sedel najboljši voznik svoje generacije Michael Schumacher," je dejal predstavnik hiše Vincent Luzuy.

Luzuy je dodal, da bodo največ zanimanja za nakup verjetno pokazali zbiralci umetnin in ljubitelji dirkanja, saj je vozilo odlično vzdrževano in še vedno primerno za vožnjo po dirkalnih stezah.

Schumacher se je med smučanjem v francoskih Alpah hudo ponesrečil 29. decembra 2013, ko je po padcu med smuko zunaj urejenih prog skoraj umrl in utrpel hudo možgansko poškodbo, zaradi katere je končal v praktično vegetativnem stanju. Nekdanjega zvezdnika javnost po nesreči nikdar ni videla, zanj pa 24 ur na dan skrbijo v domovih v Švici in Španiji.