Žalujoči so po smrti britanske kraljice Elizabete II. pred Buckinghamsko palačo, v kraljevih parkih v Londonu in pred gradom Windsor v njen spomin pustili na tisoče poklonov, vključno z rožami in plišastimi medvedki Paddingtoni.

Pokojna kraljica Elizabeta II. je namreč z britanskim nacionalnim zakladom medvedkom Paddingtonom v luči letošnjega praznovanja 70 let na prestolu, s čimer je postala najdlje vladajoča monarhinja na svetu, posnela poseben video. V kratkem komičnem posnetku kraljica uživa v popoldanskem čaju z računalniško animiranim medvedkom Paddingtonom. Z njim je ob srkanju čaja delila, da ima tudi sama neizmerno rada sendviče z marmelado, in da jih rada skrije v svojo torbico "za pozneje".

Skoraj 200 prostovoljcev je pomagalo najti in pobrati več kot 1000 medvedkov Paddington in drugih plišastih medvedkov, ki so jih razžaloščeni Britanci poklonili monarhinji, ki je umrla 8. septembra. Te bodo zdaj podarili otroški dobrodelni organizaciji Barnado's. Pred tem so jih seveda temeljito očistiti, to delo so prepustili profesionalcem, poroča AP.

"Počaščeni smo, da lahko medvedkom zagotovimo dom," je povedala Lynn Perry, izvršna direktorica dobrodelne ustanove, ki je obenem obljubila, da bodo za igrače, ki bodo otrokom prinesle veliko veselja, lepo skrbeli.

Elizabeta II. je bila pokroviteljica te organizacije več kot 30 let, leta 2016 pa je to vlogo prepustila Camilli, ženi kralja Karla III. Ta se je ob donaciji z medvedki v rezidenci Clarence House tudi slikala, prav na dan, ko je prva knjiga o medvedku Paddingtonu praznovala 64 let.