Strip slavi njeno življenjsko pot. Foto: Reuters
Strip slavi njeno življenjsko pot. Foto: Reuters

Eden izmed projektov podjetja TidalWave Comics je serija Tribute (poklon), v okviru katerega so stripovsko upodobitev med drugim dobili tudi David Bowie, Freddie Mercury, Amy Winehouse in princesa Diana. Najnovejši strip pa je posvečen življenju in delu britanske monarhinje Elizabete II., ki je pri 96 letih umrla 8. septembra. Na 30 straneh tako lahko bralci raziskujejo javno in zasebno življenje, pomembne dogodke ter družinske škandale in krize najdlje vladajoče britanske in ženske kraljica v zgodovini.

"Želel sem začeti z majhnim in končati z velikim," je pojasnil Michael Frizell, ki je pri pisanju združil moči z Johnom Blundellom, za ilustracije pa sta poskrbela Pablo Martinena in Luciano Kars. Tako zgodbo začne uradni kraljevi čebelar, ki kraljeve čebele obvesti o smrti vladarice. Dolgoletna tradicija namreč izhaja iz vraževerja – če čebel o smrti kralja ali kraljice oziroma spremembi lastnika ne obvestijo, te lahko nehajo izdelovati med, zapustijo čebelnjak ali pa umrejo.

Zaključek predstavlja pogreb, ki si ga je ogledalo več milijonov ljudi po vsem svetu. "To je bil primeren način za upodobitev njene 70-letne vladavine," je še dejal Frizell in dodal, da je vedno izziv posodobiti že zelo močan scenarij.

Ameriško podjetje je biografije že osredinilo na člane kraljeve družine, kot sta princ William in Harry ter Kate Middleton. Kralj Karel III. naj bi svoj strip dobil naslednje leto. Cilj TidalWava je sicer ljudem približati resnične zgodbe, upajo pa, da njihove zgodbe odražajo vpliv, ki so ga imele te osebe na svet.