Pastirji so ovce pripravili, da so se postavile tudi v položaj, ki ga prikazuje fotografija. Foto:
Pastirji so ovce pripravili, da so se postavile tudi v položaj, ki ga prikazuje fotografija. Foto:
Pastirski psi so ovce pregnali v vse smeri, kar izgleda kot blisk ognjemeta.

Snemanje nenavadnega umetniškega izražanja je potekalo na neki poljski planini, posnetek pa se je hitro znašel na medmrežju.

Avtor videa z naslovom "Extreme Shepherding" (Ekstremno pastirstvo) je ekipa "Baa-Studs", začne pa se z otvoritveno pesmijo, podobni tistim iz starih vesternov, kjer se predstavijo glavni protagonisti, začenši z "Emrisom Električarjem" (Emris 'the Electrician). Opremljeni s svojimi izkušnjami, nekaj psi, pridno čredo ovac, majhno kamero in nekaj dodatne tehnike so pastirji pustili domišljiji prosto pot in ovce pripravili do tega, da so jim "pozirale" v različnih položajih.

Ovca iz ovac
Na prvem posnetku je mogoče videti, kako iz tropa belih in črnih ovac nastaja nič drugega kot ovca. Temnejše ovce sestavljajo glavo in noge, svetlejše pa trup. S kar nekaj spretnosti jim je celo uspelo, da je videti, kot da ogromna ovca hodi.

Ko se je svetli del dneva prevesil v noč, so ovce opremili z LED-lučmi in jih postavili v položaj, ki je znan iz stare arkadne igre namiznega tenisa. Nekaj se jih je znašlo v vlogi mreže in so bile skoraj povsem pri miru, druge pa so bile bodisi žogica bodisi loparček in so hitro tekale sem ter tja.

Mona Liza - ovčji mozaik
Tretji del prikazuje različno osvetljene ovce, iz posnetkov katerih nastane mozaik znamenite Mone Lize Leonarda da Vincija, nazadnje pa lahko vidite še pravi ognjemet, ki je nastal tako, da se je pes z lučjo zapodil v skupino ovac, te so se razbežale v vse smeri, ravno v tistem trenutku pa so vklopili luči, ki so jih ovce nosile na svojih hrbtih.

Video se primerno zaključi z napisom "FIN", kar pomeni konec.

Posnetek si oglejte spodaj.

J. R.