Na vprašanje, ali je zdravstveni preplah spremenil način njegovega življenja, je Pacino preprosto odvrnil:
Na vprašanje, ali je zdravstveni preplah spremenil način njegovega življenja, je Pacino preprosto odvrnil: "Sploh ne." Foto: AP

V intervjuju za The New York Times in People je Al Pacino pripovedoval o svoji izkušnji, ko se je leta 2020 okužil s covidom-19. Povedal je, da se je začel počutiti "nenavadno slabo", nato pa je dobil vročino in bil dehidriran. "Sedel sem v svoji hiši in ni me bilo več, nisem imel utripa," je delil 84-letnik in dodal, da je bilo čudno – pomislil je, da nima svojih spominov, da nima ničesar.

V nekaj minutah je prišlo rešilno vozilo, ko je le prišel k zavesti, je opazil, da je v dnevni sobi zdravniško osebje. "Na sebi so imeli oblačila, ki so bila videti, kot da so iz vesolja," je opisal v intervjuju in dodal, da je bil sprva nad prizorom šokiran. "Vsi so bili okoli mene in rekli: 'Vrnil se je. Tukaj je,'" je nadaljeval in dejal, da je bil zmeden, saj ni vedel, kaj se mu je zgodilo.

Čeprav naj bi vsi mislili, da je bil mrtev, se filmski veteran še vedno sprašuje, ali je dejansko umrl. "Mislil sem, da sem doživel smrt. Morda je nisem. Vem pa, da mi je uspelo," je rekel in pohvalil hitro ukrepanje njegovega pomočnika, potem ko mu je medicinska sestra rekla, da ne čuti igralčevega utripa, poroča CNN.

Na vprašanje, ali je zdravstveni preplah spremenil način njegovega življenja, je Pacino preprosto odvrnil: "Sploh ne." Vendar to ne pomeni, da ga izkušnja ni spremenila. Spominja se namreč, da ni videl bele luči ali česa podobnega. "Tam ni ničesar. Ni te več. Nikoli v življenju nisem razmišljal o tem," je priznal in dodal, da se vseeno "dobro sliši, če reče, da je enkrat umrl". Podrobneje je dogajanje opisal v avtobiografiji Sonny Boy.