Kanadski igralec je bil kljub zgolj 41 letom eden izmed tistih, pri katerih se je bolezen razvila v smrtonosno agonijo. Žalostno vest je na začetku julija sporočila njegova žena. "Bog ima zdaj v nebesih novega angela. Moj dragi mož je danes zjutraj umrl. Obkrožen je bil z ljubeznijo svoje družine, ki je pela in molila, ko je nežno zapustil Zemljo." Klootsova je na Instagramu nedavno zapisala, da bo september zanjo še posebej težek. Poleg tega, da bi pokojni zvezdnik praznoval 42. rojstni dan, bi zakonca praznovala 3. obletnico poroke. Gledališka igralka se je zato odločila, da obletnico zaznamuje na poseben način ‒ z izidom skupne skladbe. “Ob obletnici poroke ti podarjam najino skladbo," je zapisala v uvodu svojega zapisa. "Nick je oboževal pisanje, snemanje in izdajanje glasbe. Na dan izida je bil vedno tako živčen. Šele danes, ko izdajam najino skladbo, ga razumem. Uživajte v najinem duetu Not Far Way,” je zapisala.

Skladba je pospremljena z videospotom, ki prikazuje njune poročne fotografije. Par se je poročil leta 2017, junija lani pa se jima je rodil sin Elvis Eduardo.

Pokojnemu igralcu v poklon je tudi mlada glasbenica Lenii izdala videospot za njegovo skladbo Live Your Life, v katerem se pojavijo fotografije in videoposnetki iz zvezdnikovega zasebnega življenja.