Nick Cordero in Amanda Kloots sta se poročila leta 2017, junija lani se jima je rodil sin Elvis Eduardo. Foto: AP
Nick Cordero in Amanda Kloots sta se poročila leta 2017, junija lani se jima je rodil sin Elvis Eduardo. Foto: AP

"Bog ima zdaj v nebesih novega angela. Moj dragi mož je danes zjutraj umrl. Obkrožen je bil z ljubeznijo svoje družine, ki je pela in molila, ko je nežno zapustil Zemljo," je na Instagramu v nedeljo zapisala Amanda Kloots.

Ob tem je zapisala še, da je še vedno v šoku in zlomljena, saj si ne predstavlja življenja brez njega: "Bil je neverjeten igralec in glasbenik. Ljubil je svojo družino in oboževal svoji vlogi moža in očeta. Z Elvisom ga bova pogrešala vsak dan, pri vsem, kar bova počela." Elvis je namreč igralčev enoletni sin.

V zapisu se je zahvalila tudi moževim zdravnikom in vsem njegovim oboževalcem, ki so tako Cordera kot njegovo družino 95 dni zasipali z ljubeznijo in ponujali oporo.

Kanadski igralec je bil kljub zgolj 41 letom eden izmed tistih, pri katerih se je bolezen razvila v smrtonosno agonijo. Ko so ga marca pripeljali v bolnišnico v Los Angelesu, so zdravniki sprva menili, da ima običajno pljučnico, šele testiranje je pokazalo, da gre za okužbo s takrat še praktično neznanim novim koronavirusom.

Njegovo zdravstveno stanje se je hitro poslabšalo, pljuča so se mu močno vnela in morali so ga priključiti na medicinski ventilator. Pojavile so se tudi težave s strjevanjem krvi, kar je vodilo do strdkov in kapi, zdravniki so mu morali amputirati desno nogo in vstaviti srčni spodbujevalnik. Večino tega časa je Cordero preživel v umetni komi.

Cordero, ki je pred okužbo nastopal v Los Angelesu v muzikalu Rock of Ages, je bil leta 2014 nominiran za nagrado tony za vlogo v muzikalu Krogle nad Broadwayem (Bullets Over Broadway), ki ga je Woody Allen spisal po svojem enako naslovljenem filmu.