Zaradi mamil in skrbi za Blaka je zdravstveno stanje 24-letne pevke skrb vzbujajoče. Foto: EPA
Zaradi mamil in skrbi za Blaka je zdravstveno stanje 24-letne pevke skrb vzbujajoče. Foto: EPA

Predstavniki londonske bolnišnice University College, kamor so odpeljali Winehousovo, so potrdili, da so ob 20.40 sprejeli pacientko, potem ko so sprejeli klic z naslova v severnem Londonu. Kot je znano, 24-letna popzvezdnica, katere bitka z odvisnostjo je zasenčila njene glasbene uspehe, živi v Camdenu na severu Londona.

Bo izbrala mamila ali smrt?
Amy je o svojem talentu glasbeni svet dokončno prepričala februarja, ko je s podelitve grammyjev odnesla kar pet kipcev, a prejšnji mesec je izvajalka uspešnic Rehab in You Know I'm No Good morala v bolnišnico, potem ko je doma omedlela. Kmalu zatem je njen oče Mitch v intervjuju razkril, da ima Amy pljučno bolezen emfizem in da so jo zdravniki posvarili, da bo, če ne bo prenehala kaditi mamil, umrla.

Blake ostaja za zapahi
Poleg boja z odvisnostjo Amy trpi tudi zato, ker je njen ljubljeni mož Blake Fielder-Civil, ki ga vedno omenja na svojih nastopih, v zaporu - leta 2006 se je namreč pod vplivom mamil zapletel v pretep v nekem pubu, nato pa zločin skušal prikriti ..., a so ga vseeno razkrinkali. Fielder-Civil, ki se je z Winehouseovo poročil lani v Miamiju, je za zapahi že devet mesecev, odslužil pa naj bi jih še štiri in pol.