Andy in Kim sta glede novic iz zasebnega življenja zelo zadržana. Foto: AP
Andy in Kim sta glede novic iz zasebnega življenja zelo zadržana. Foto: AP

34-letni teniški zvezdnik, čigar kariera je zaradi množice poškodb v zatonu, a bo zaigral na prihajajočem turnirju v Indian Wellsu v ZDA, je na Instagramu opisal nesrečno naključje in prosil vse, ki bi kar koli vedeli o izgubljenih čevljih, predvsem pa o prstanu, naj se javijo.

"Po večerji sem se usedel v avto, da bi se odpeljal v hotel, a v avtu so bile neprijetne vonjave. Spomnil sem se, da sem v njem pustil svoje teniške copate, ker pa je bilo zunaj 38 stopinj Celzija, so bili smrdeči in vlažni. Pomislil sem, da jih bom v hotelu dal na balkon, da se prezračijo, a se nato spomnil, da moja hotelska soba nima balkona, v sobi pa jih nikakor nisem hotel imeti. Zato sem se odločil, da bom superge pustil pod avtom, da se posušijo in razsmradijo. A ko sem naslednje jutro prišel do avta, superg ni bilo več pod njim. Nič hudega, sem si mislil in si šel kupit nove v bližnjo trgovino. Pozabil sem na vse skupaj in šel na trening, ko me je trener vprašal, kje imam poročni prstan. Takrat sem se udaril po glavi in zavzdihnil: 'O, ne!'"

Še je del teniške karavane. Foto: EPA
Še je del teniške karavane. Foto: EPA

"Doma sem na hladnem"

Murray je razložil, da ima navado, da med igranjem tenisa sname prstan, saj z njim na roki ne more igrati, in ga natakne na vezalke. Tako je bilo tudi tokrat in neznanec mu je skupaj s športnimi copati odnesel še nekaj veliko bolj dragocenega. "Verjetno mi ni treba poudarjati, da doma niso navdušeni, zato si ga res želim najti. Če ima kdor koli kakšen namig, kje bi lahko bil prstan, bi mu bil res iskreno hvaležen," je še zapisal.

Ima štiri majhne otroke

Murray se je aprila leta 2015 poročil z dolgoletnim dekletom Kim Sears, s katerim sta v kratkem času dobila kar štiri otroke, tri deklice in enega dečka. Sophia ima pet let, Edie tri, Teddy eno, letos marca pa sta dobila še eno hčerko, a njeno ime javnosti ni znano.

Murray je leta 2016 41 tednov preživel na prvem mestu ATP-lestvice, osvojil pa je tudi tri turnirje za grand slam – dva v Wimbledonu (2013 in 2016) in Odprto prvenstvo ZDA (2012).