Jennifer Aniston velja za eno ameriških ljubljenk. V zadnjem tednu je bila med številnimi zvezdniki, ki so izrazili podporo  Kamali Harris pri kandidaturi za predsednico ZDA. Foto: EPA
Jennifer Aniston velja za eno ameriških ljubljenk. V zadnjem tednu je bila med številnimi zvezdniki, ki so izrazili podporo Kamali Harris pri kandidaturi za predsednico ZDA. Foto: EPA

Leta 2021 se je aktualni republikanski podpredsedniški kandidat potegoval za senatorski sedež in v okviru kampanje gostoval pri Tuckerju Carlsonu v njegovi takratni oddaji na televizijski postaji Fox. Med pogovorom je Vance dejal, da ZDA vodi "kopica žensk brez otrok in z mačkami, ki so tako nesrečne zaradi svojih življenj in odločitev, ki so jih sprejele, da želijo, da bi bila enako nesrečna tudi celotna država".

"Gre za osnovna dejstva. Če pogledate Kamalo Harris Peta Buttigiega, Alexandrio Ocasio-Cortez – prihodnost demokratov nadzirajo ljudje brez otrok. Ali je smiselno, da smo vajeti države predali ljudem, ki se jih prihodnost neposredno sploh ne tiče?" je Vance dejal v pogovoru, katerega izseki so nedavno znova preplavili družbena omrežja in splet.

Na izrečeno se je ostro odzvala 55-letna ameriška igralka Jennifer Aniston. Na družbenem omrežju Instagram je delila posnetek zaslona iz omenjenega videoposnetka in pripisala: "Ne morem verjeti, da to prihaja iz ust potencialnega podpredsednika ZDA." 39-letnemu politiku, ki ima tri otroke, je ob tem položila na srce: "Vse, kar lahko rečem, je: Gospod Vance, molim, da bo vaša hčerka tako srečna, da bo nekoč lahko imela otroke. Upam, da se ji ne bo treba zateči k umetni oploditvi kot drugi možnosti. Ker ji hočete odvzeti tudi to."

Vancea zagovarjala sestra

Na razburjenje na družbenih omrežjih, ki ga je povzročil stari posnetek, se je odzvala tudi Vanceova sestra Lindsay Lewis in brata vzela v bran. Kot je zapisala v izjavi, je njenega brata "vzgojila ena najmočnejših žensk na svetu", poleg tega pa je poročen z Usho, ki je prav tako "izjemno močna ženska".

Čeprav le redko govori o svoji zasebnosti, je Aniston, ena najbolj oboževanih ameriških igralk, pred časom razkrila svoje neuspešne boje z neplodnostjo in številne poskuse umetne oploditve, ki pa se niso končali srečno. Sočasno, ko je prestajala medicinske postopke, pa so mediji glasno ugibali, kako to, da nima otrok, in jo nenehno spraševali, kdaj si namerava ustvariti družino.

Poskusila vse, kar je bilo mogoče, a brez uspeha

"Trudila sem se, da bi zanosila. Zame je bila to zelo naporna pot," je dejala leta 2022 v odmevnem pogovoru za revijo Allure in dodala: "Leta in leta ugibanj ... Zelo je bilo težko. Prenašala sem postopke umetne oploditve, pila kitajske čaje, poskusila praktično vse, kar si lahko zamisliš. Vse na svetu bi dala, da bi mi nekdo prej rekel: 'Naredi si uslugo, zamrzni svoja jajčeca.' A o tem takrat ne razmišljaš. Zdaj sem tu, kjer sem."

V takratnem pogovoru se je obregnila predvsem ob medijsko poročanje o tem, da nima otrok, ki se je skoncentriralo na splošno miselnost, da je "sebična, ker nima otrok" in da "ji je mar le za kariero". "Bog ne daj, da je ženska uspešna in nima otrok," je povzela navedbe medijev v preteklosti in dodala: "In seveda, razlog, zakaj me je mož zapustil, zakaj sva se razšla in ločila, je bil, da mu nisem hotela roditi otrok. Vse to je bila kopica laži."